duminică, 23 august 2015

TURMERIC THE SUPERFOOD




TURMERIC (CUCURMA) este un condiment extras din radacina plantei Cucurma longa .

Turmericul este folosit in medicina ayurvedica de peste 4000 de ani.
.Cucurmina continuta din turmeric este un fitonutrient extraordinar cu proprietati remarcabile pentru efectul anti-cancer.

Turmericul la noi in tara se gaseste la plafar sub forma de pudra galbena iar acesta are enorm de multe beneficii:

-antiinflamator 
-anti-cancer
-antibacterial
-anti-colesterol
-arde grasimile
-hepato protector
-masca pentru ten
-indeparteaza parul de pe maini si fata
-anti-diabetic
-regleaza hormonal

 Mai jos va prezint o reteta antiinflamatoare, antidurere mai ales pentru sciatica si pentru inflamatiile articulatiilor, eu beau acest lapte din cand in cand , iar turmericul il folosesc de cate ori gatesc.

Reteta:
-turmeric bio
-scortisoara bio
-miere naturala
-lapte de migdale sau cocos
-se poate pune si pudra de macca bio sau pudra de ghimbir bio

 Se pune la foc mic o cana de lapte apoi si se adauga o lingura de turmeric si o lingurita de scortisoara se amesteca incet pana da in fiert  apoi cand s-a mai racit se adauga o lingurita de miere.


 Turmericul il mai consum si sub forma de ceai , care de asemenea are propietati antiinflamatoare si este un excelent medicament anti-raceala.
 -o cana apa fiarta
- o lingurita de turmeric,
- un vf de lingurita de ghimbir pudra (sau 1 cm radacina)..este picant..aromat
-putina scortisoara pentru aroma, lamaie si miere

 In mod normal apa trebuie fiarta pe foc , dar la serviciu adaug ingredientele  peste apa fiarta de la Fantana si amestec bine apoi pun putina lamaie, miere si scortioasa pe deasupra pentru aroma.

Sanatate maxima!



Funny Animals