sâmbătă, 29 august 2015

YOGA SI BENEFICIILE INVERSIUNI


Inversiunile si beneficiile pe care le aduce corpului , sufletului si mintii

Imbunatatirea circulatiei sanguine: Lasati gravitatia sa lucreze pentru voi!
Atunci cand corpul tau este inversat, circulatia sanguina a creierului este in special crescuta. Ca urmare, capacitatatea de concentrare este imbunatatita. In plus sangele transporta oxigen si substante nutritive care hranesc creierul.

Cresterea energiei: Inversiunile ajuta corpul sa se incalzeasca. Pozitiile de yoga headstand, handstand, toate sunt inversiuni care incalzesc corpul. Aceste inversiuni permit unui flux mai mare de sange sa ajunga la creier, care este atat de revigorant si revitalizant incat rezulta o crestere a energiei mintale.

Cresterea imunitatii: Sanatatea corpului tau se bazeaza partial pe sistemul limfatic. Limfa se misca prin corpul nostru iar in felul acesta preia toate toxinele pe care le transporta la ganglionii limfatici pentru a fi eliminate. Limfa se misca prin corp datorita contractarii muschilor si gravitatiei. Prin inversiune, ajutam limfa sa se miste mult mai usor si rapid in locurile cheie cum ar fi plamanii.

Imbunatateste echilibrul: A invata cum sa iti mentii echilibrul in inversiuni, te va ajuta sa aduci echilibrul in viata ta.

Cresterea musculara si a fortei: Umerii , bratele si muschii abdominali  sunt activati in inversiune, care creste forta acestor grupe de muschi.

Castiga rabdare:  Ca si in viata, yoga este despre calatorie, experienta nu destinatie. 

Relaxare: Sistemul nervos parasimpatic este activat in aceste posturi, care ajuta in a calma corpul si mintea si de asemenea de a va oferi un sentiment de echilibru si pace.

















0 comentarii:

Trimiteți un comentariu